Al voltant del Concert Fester , Acte Homenatge a Capitans i festers 50 anys

Al voltant del Concert Fester , Acte Homenatge a Capitans i festers 50 anys


A una reunió de la Junta de Festes s’ha decidit que l’Acte Homenatge a Capitans i 50 anys siga el 6 de Gener i el Concert Fester siga el 12 de Gener. Per tant, que es separe els dos actes que fins ara s’havien estat fent junts. Com sempre, en temes de festa, hi ha mil versions ( més si es pot atacar a l’Associació Unió Musical). Per això, ací va la meva versió com a músic i com a fester.

Tot comença els dies previs al concert fester del 2012 ( gener). No recorde el dia exacte, però va ser un assaig general al Teatre Avenida abans del concert. Sense voler-ho em trobe presenciant una conversa entre càrrecs importants de la Junta de Festes i membres de la directiva de l’AUMB. En aquesta conversa, des de la Junta de Festes es deia que calia trobar una solució per a que no passara el que acabava de passar. El que acabava de passar era que hi havia malestar en molta gent fora del Teatre Avenida perquè s’havia quedat sense entrada. Moltes son les lectures que podem fer sobre el malestar per la falta d’entrades: moltes entrades que es guarden des de la Junta de Festes, cada volta hi ha més festers que compleixen 50 anys ( i per tant, més demanda d’entrades), molta gent és amant de la música festera ( més demanda d’entrades), poc criteri alhora de vendre entrades ( es pot fer 2 per persona, per exemple), etc. En eixa conversa, es diu que s’ha de veure que es fa per a solucionar-ho. Fins i tot, crec recordar que algú diu de fer-ho al pavelló (cosa que en el moment es lleva del cap perquè no és el millor lloc on fer un acte així en hivern). Total, eixe dia es diu de buscar una solució al problema i es citen per a parlar-ho després de festes sense ninguna data en concret.

Passen els mesos i el tema no pareix que es menege per part de la Junta de Festes. Els problemes en calent sempre es fan més grans però, quan passa el temps, es refreda i tot s’oblida. Al Juliol, la banda tenim una assemblea. En ella decidim agafar la iniciativa i fer una proposta per a solucionar el problema que havien plantejat des de la Junta de Festes. Una proposta que enviem per carta i ho comuniquem als responsables de la Junta de Festes. En ella proposem tots plegats que el Concert Fester es deslligue de l’acte d’homenatge, ( recordem que ens havien dit de trobar una solució al problema que hi ha). Proposem el canvi de data del Concert Fester, no proposem la supressió de l’acte homenatge ( no és un tema del nostre àmbit) ni la supressió del concert fester.  A banda d’intentar solucionar el problema, ho vegem com el moment oportú per solucionar el nostre problema que sempre tenim la banda, i que mai es veu: la preparació d’aquest concert. Sempre anem en el temps just per a la preparació del concert. Entre Santa Cecília i el concert Fester trobem les festes nadalenques i altres ponts, els quals ens ajusten molt la possibilitat de fer assajos. Vos ho dic, no és bonic preparar un concert tant important per a Bocairent amb presses.

Puc donar més arguments personals, ja siga com a músic o com a fester. En primer lloc, com a músic veig que hi ha una generació de músics que no han pogut gaudir del dia 6 de Gener amb la família, sense oblidar que el dia d’abans tampoc pots veure l’entrada dels Reis Mags amb ella. No em queixe, simplement comente una realitat. Vos pot paréixer una tonteria, però imagineu que tots els anys els pares i mares de l’AUMB han de deixar els fills amb els joguets nous i no poder jugar amb ells. En segon lloc, com a músic-fester veig que eixe dia hi ha molta gent que és amant de la música festera o de la música, i es queda sense entrada. El motiu, de nou, la gran demanda que hi ha per veure l’acte d’Homenatge a capitans i festers de 50 anys ( on la tendència va a més, com podreu observar any rere any). En alguns que he parlat açò, m’han reconegut que moltes voltes hi ha cadires buides alhora del concert i quan s’acaba s’ocupen per veure l’acte homenatge. Per tant, podem constatar que hi ha dos actes en un i que hi ha gent que prefereix veure el concert i altre l’homenatge. I sí, de segur, que hi ha gent que vol veure les dos coses.

Altres arguments a favor del canvi. D’una banda, amb aquest canvi se li dona més importància al Concert Fester. Ara hi ha un acte exclusiu per a la música festera i qui vaja és perquè vol escoltar la música festera o les peces noves que es puguen dedicar a capitans i festers. Hi haurà més entrades disponibles per al concert fester i, fins i tot, per a l’Homenatge. D’altra banda, se li dona importància a l’homenatge a capitans i 50 anys de fester com a l’inici de les festes. Ara el teatre que es fa al Sainet, per exemple, es podria feia eixe dia si es vol i hi ha més “vidilla” a banda de l’homenatge. Però estariem en les mateixes, hi hauria gent que vol anar a veure el teatre que no pot per la gran demanda per l’homenatge. A més, que es separe el concert no vol dir que no hi hagi música ja que el passacarrer i tocar l’himne es pot fer igual. O d’altra banda, recorde els comentaris de molta gent que va a eixe acte de que és un acte pesat, llarg, etc. A més, de ser un acte pesat és un dia pesat perquè quan s’acaba ( que es pot acabar passades les 2 i mitja) hi ha el dinar de germanor.

Ah! Una última cosa, no em valen els arguments en contra de que es va en contra de la tradició festera. Es veritat que el primer any pot ser estrany no fer el concert i després l’homenatge. Però no em vinguen en tradicionalismes perquè el Concert Fester, si volem seguir la tradició, era una cosa que organitzava l’Associació Unió Musical per ella mateixa i, a més, es feia molt a prop de l’inici de les festes. De fet, crec que hi havia voltes que es feia el dia Les Caixes. O per exemple, l’any passat no es va fer el dia 6 i el mon no es va acabar.

Com vegeu, aquesta és la meva opinió com a músic i com a fester. No cal dir que admet qualsevol altra opinió sense pedrer el respecte i el trellat. Tot el que heu escoltat dir, compareu amb la meva opinió i els fets que vos done al principi.

Anuncis

2 respostes a “Al voltant del Concert Fester , Acte Homenatge a Capitans i festers 50 anys

  1. Ho trobe lògic i acertat. El que és il·lògic és que la Junta de Festes ho deixe sense tractar quan segons comentes tu eixa era la intenció abans de les festes de 2012. El que jo veig un “destarifo” és el rumor que he escoltat per ahi dient que la Junta de Festes havia proposat un esborranys de calendari on feia coincidir l’Acapte, Comptes i el Ciri dels Estudiants tot plegat el diumenge 27 de gener. Repetisc, és un rumor no puc afirmar que siga cert.

    1. Doncs si, crec que ha estat una opció ben encertada i que de segur que serà a millor. Com dic, dona més valor al Concert Fester i a la música festera. Respecte al de la Junta de Festes que no s’havia posat en contacte, jo tampoc no ho entenc el per què de la seva absència a la mesa negociadora. Pot ser el que he dit, les coses en el moment es diuen que es solucionaran i després es fa gelar i es van oblidar. Hem de recordar, que si no haguera estat per iniciativa de la banda, pot ser no s’haguera fet i el problema l’haguérem tingut altra volta. De tota manera, hem d’estar satisfets que pot ser hem trobat una possible solució al problema dels darrers anys. Respecte al del dia 27, sembla que el rumor és cert. Supose que serà que no s’adonarien que eixe dia el Ciri és pel matí-vesprada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s