Es necessiten més Feslloch


Acabats d’aplegar de casa després del Feslloch es pensa ja en el pròxim festival. Primer de tot, donar l’enhorabona a tots els responsables de que aquest festival tire endavant. És una frase típica desprès d’un concert, d’un festival. Però és real. La feina que han pogut veure els assistents dels que anaven amb peto groc fosfi, no és res comparat amb la feina que s’ha estat fent des de mesos. Persones totalment anònimes per al gran públic però que s’han deixat hores i hores per aconseguir que milers d’assistents gaudisquen d’un festival familiar, amb música en la nostra llengua, amb diferents estils, etc. Els titulars fa anys que ja van venint amb allò de “El feslloch es consolida”. I és cert, es consolida i més en uns temps on cada dos per tres tenim festivals de música. Ja siga a casa nostra com el FIB, Arenal, Aupa Lumbreiras, Rebrot, Festaborigen, Acampada Jove, PopArb, Faraday…; com fora.

I tot i això, crec que a casa nostra es necessita encara algun festival més. Un festival que agafe com a model el Feslloch. En dies plens de notícies amb “austeritat” o “retallades”, el Feslloch ho desmonta amb eficiència, compromís i ganes de treballar pel que estima i fer gaudir a la gent. No sols això, sinó també la infraestructura que hi ha a Benlloch demostra que es poden fer festivals familiars, sense cap pretensió de voler imitar el Glastbonbury Festival. Sé que hi ha més exemples amb aquest esquema, però aquest és el que jo conec.

Quan dic que es necessita un festival més al País Valencià, pense amb un festival com el PopArb. Per què no podem fer-ne un semblant? Músics a casa nostra en tenim: Hugo Mas, Arthur Caravan, Senior i el Cor Brutal, Mishima, Antònia Font, Petit de Cal Eril, Mazoni,  121dB, Automats, Batà, etc etc. Grups que tenen seguidors però que de vegades solen estar ausents a festivals o concerts a casa nostra. És complicat fer un concert i no voler tindre pèrdues, per això s’aposta per grups que saps que van a donar-te rendiment: pense amb Obrint Pas, La Gossa, Orxata o Aspencat. No dic que no es mereixen tindre tant de concert, la seva qualitat musical és de sobres coneguda. Però davant un gènere com l’ska-rock combatiu és complicat lluitar des d’altres estils més poc convencionals en els centenars de concerts que es fan a les nostres comarques.

Davant aquells que diuen que els grups com Arthur o Senior no solen ser de festival, done dos fets objectius. El primer que per exemple, Senior va tocar al Feslloch i va sorprendre molt a gent que no els havia vist mai en directe. I no sols això, va ser el concert amb més qualitat de tot el festival. El públic que hi havia, estava totalment entregat a la seva música i al seu directe. I, el segon, els recents premis Ovidi Montllor que els han reconegut la qualitat que tenen, demostrant que la música en valencià no és sols dolçaina, ska i cantautors. A mi m’agradaria poder gaudir d’un festival a terres valencianes on s’apostara per aquest tipus de música poc present als nostres festivals. Per això crec que ens cal ens calen més Feslloch, perquè tenim una gran qualitat dels nostres músics que podriem fer autèntics monogràfics de gèneres. Jo propose fer-ne un Pop-Mariola, on els primos Arthur i Senior siguen els que completen el cartell amb grups amics. De segur que seria un èxit!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s