El típic post al voltant de la crisi

El típic post al voltant de la crisi


Crisi f. [LC] [ECT] [PO] Fase circumstancialment difícil que travessa una persona, una empresa, una indústria, un govern, etc. 

Feia temps que no escrivia a aquest racó. I com no, vaig a desaogar-me. No vaig a aportar cap argument nou al que ja s’ha dit a qualsevol xarxa social, tertúlia, debat, etc. 

Estic fart de les persones que tant sols fan que queixar-se dels polítics. Els diu que són uns xoriços, que no valen per a res, que sols volen que enriquir-se, que són uns corruptes, etc. Normalment, aquesta gent que diu això no es que ni vota sinó que no va mai a cap manifestació per defensar això que es queixa tant. Ja ho deia Anguita, ” també són xoriços els que els voten”. No tots els polítics són iguals, no vaig a entrar a defensar per què crec en la lluita política, en la lluita social ( això un altre dia ). Algú haurà posat als que ens estan governant no? Algú els haurà votat? Algú haurà mirat a un altre costat amb els casos de corrupció quan anava a votar? Igual de culpable és el corrupte com aquell que no sols no ho condemna sinó que el torna a votar i diu que ” jo també ho faria”. Es que els casos de corrupció que hi ha l’esfera pública, des del nivell més baix al més alt,  tant sols són el reflex de la societat. Si tenim polítics corruptes, que estan impunes, es perquè hi ha una bona part de la societat que ho ha permès

No hi ha sols una crisi econòmica: hi ha una crisi de valors molt profunda. Partisc de l’idea que la societat mediterrània (com l’espanyola o la italiana) els casos de corrupció estan a l’ordre del dia per la seva cultura religiosa. Els catòlics ho arreglen tot anant a confessar-se i amb Aves maria i poc més. Aquesta premissa s’ha de transportar a tots els nivells de la societat. Fins i tot el Borbó va dir: ” Lo siento mucho no volverá a ocurrir”. I tant ample que es queda i sense tindre cap càstig. Què haguera passat en alguna societat de religió protestant on els casos d’escàndol públic són la punta de llança per acabar amb carreres polítiques? Amb compte, no dic, que la crisi de valors siga per això exclusivament( tant de bo, el problema el tindríem ja diagnosticat). Opine que influeix a que una part important no castigue la corrupció, entre altres coses, com a altres llocs. Per què no ens centrem més en lluitar i actuar per tancar als corruptes, als responsables de les crisis bancàries, i no tant sols en signar en actuables i queixar-se pel facebook?

Estem en temps d’Eurocopa i no vaig a estendrem més en l’escrit. Tant sols m’agradaria repetir el que va dir Vicente Del Bosque ( fill d’un republicà repressaliat pel franquisme). El seleccionador li va contestar al Rajoy “Guanyar l’Eurocopa no soluciona els problemes”. Doncs això. Aquest home també va dir una gran frase l’altre dia” hem passat de pobres a rics en poc de temps i no sabem valorar les coses”. I això és mostra del que passa a la societat. Jo no entenc que hi haja treballadors que defensen la reforma laboral, que es pensen que siguen patrons i acaben per votar a un partit que no defense els interessos de la classe treballadora. Treballadors que els lleven les prestacions socials i estan a l’atur i admiren milionaris que jugen a futbol( en uns equips que deuen milers de milions a Hisenda i no sé si paguen a la Seguretat Social). Es queixen de tot i després són els primers que no tenen conductes exemplars en les seves vides.

La solució als nostres mals no la tinc. Però de segur que si la classe treballadora agafara l’exemple dels miners asturians i defensaren els nostres drets socials/laborals com ells, pot ser, acabarien per acabar amb la crisi polítics i econòmica que tenim avui en dia. Les xicotetes batalles diàries de tots els treballadors son les que acabaran per enderrocar el gran monstre del capital.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s