Del #IESLluisVives a la #PrimaveraValenciana

Del #IESLluisVives a la #PrimaveraValencianaHe començat diverses voltes aquesta reflexió i no m’ha agradat cap. Tinc massa idees al cap i no vull fer un text massa llarg. Per tant, vos pose tota una sèrie d’idees sobre el que està passant:

  • El que estem vivint a València aquesta setmana és fruit de la impunitat feixista que hi ha des de fa anys, es pensen que València és seva i la resta som els enemics ( com be va apuntar el cap de policia). Aquesta impunitat no és sols culpable el feixista, sinó també el que ha deixat actuar, deixa fer i que no es posiciona en contra quan actuen. El feixisme no és un insult que fem per costum, és una realitat ben evident a València com estem vivint.
  • Tot el que està passant a València té responsables culpables. La primera culpable és la Delegada de Govern, Sánchez de León, però també la Generalitat Valenciana, on Alberto Fabra n’és el primer responsable. Les actuacions policials a València venen per què s’han donat instruccions de que no es poden permetre els talls de carrer, les protestes, etc. Ha d’haver responsabilitats polítiques de manera immediata. La policia és el recurs del govern valencià ( i espanyol) per acabar amb les protestes contra les seves reformes neoliberals. No s’ha d’oblidar, que pot ser a alguns dels estudiants menors d’edat que han pegat, tenen pares que han votat al partit que ordena la repressió. Els vots dels qui l’han votat s’estan traduint en retallades socials, laborals i en cops de porra al carrer.
  • La repressió és símptoma dels nervis que hi ha al Govern valencià per la que està per vindre. Volen intimidar als adolescents, volen instaurar la cultura de la por per a prevenir les protestes de tota la societat. Però han aconseguit el contrari: d’una banda que es sume més gent cada volta i que, a més, d’altra banda s’ha demostrat que tenim arguments de sobra per seguir al carrer. No hi ha res de violència ni res dolent per manifestar-nos contra les retallades i les polítiques neoliberals del govern valencià, espanyol. Com es va veure ahir, el dia que més manifestants hi havia al carrer ( i que menys policia hi havia) , no va haver cap incident. Qui són els radicals aleshores? Les protestes en tot moment n’eren pacífiques, tallar el trànsit no és violència. I ahir, de nou, es va demostrar qui és el pacífic i qui és el violent.
  • Des de sectors de la societat es blasfema contra els mitjans de comunicació. No hem de caure en l’error de posar al mateix sac a tots. Cal saber quins informen i quins busquen criminalitzar. Quins segueixen la doctrina d’un partit determinat i quins busquen mostrar la realitat. Si ens posem a criticar els mitjans de comunicació estem aconseguint el que vol la dreta, que no ens informem del que passa, que no siguem crítics, que no reflexionem.
  • El que estan fent amb els adolescents és un previ per al que hauria de passar i és que la mobilització social en massa. Per a quan una vaga general? Motius hi ha, de sobra. No és un problema en educació.
  • No oblidem que les protestes venen per la mala gestió de la Generalitat. No paguen els diners a les escoles però si que accepten fer la Fórmula 1. Per exemple, que ha costat tot aquest desplegament policial d’aquestos dies? No haguera sigut millor posar els diners als instituts, escoles i universitats per pagar la calefacció?
  • Per últim, m’agradaria apuntar la força que tenen l’Assemblea d’Estudiants del Institut Lluis Vives. Els he conegut de prop i he pogut parlar amb ells des de fa setmanes. Ho tenen clar quin són els problemes en l’educació, i sobretot, quin és el camí a seguir per a lluitar contra les retallades en educació. Són el símbol de la lluita estudiantil contra les retallades als instituts, a les escoles i a les universitats. Aquest símbol del Lluis Vives s’ha de traduir amb una mobilització total de la societat valenciana, hem de fer florèixer la Primavera Valenciana. Avui tenim un bon exemple per demostrar que totes i tots estem en contra de les retallades socials, laborals, de la repressió policial i demanem la dimissió de Sanchez de León

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s