Nou portal del Setmanari la Directa


El Setmanari la Directa ha posat en funcionament una nova pàgina web. La qual cal seguir, aquest mitjà de comunicació és cada dia més necessari als temps que corren. No cal recordar que sempre vol exercir la funció social de denunciar els abusos i injustícies i potenciar les alternatives. Un setmanari que combinarà l’actualitat diària al web i presència 2.0, amb l’anàlisi, reflexió i debat al format de paper setmanal. Per si no ho coneixeu, vos pose ací el model comunicatiu en que es basa aquest setmanari. Endavant amb el periodisme popular i de denuncia social!

Model comunicatiu

La Directa fuig de la pretensió d’una falsa objectivitat, ja que ens considerem una eina de transformació social i pet tant, el nostre compromís és exclusivament amb els moviments socials. Potenciem l’actualitat com a setmanari, però sempre entesa com a una realitat complexa que ha d’anar acompanyada d’anàlisi i de reflexió. Ens diferenciem en diversos aspectes essencials dels mitjans de comunicació convencionals:

– Davant de la “informació de l’espectacle”, descontextualitzada i allunyada de les persones, volem oferir informacions de qualitat, més reposades, arrelades al territori i als moviments socials.

– No entenem la Directa com una mercaderia, un negoci, sinó com a una autèntica eina de transformació social i per tant, no contemplem la publicitat com a principal font d’ingressos, sinó que és la confiança de les subscriptores l’espina dorsal del projecte. A més, volem compartir els continguts de la Directa, defensem la lliure circulació d’informació i apostem per les llicències obertes enfront el Copyright.

– Contra la verticalitat de les empreses de comunicació, el Setmanari de Comunicació Directa pretén establir l’horitzontalitat i l’assemblearisme en totes les seves facetes, així com la proximitat i transparència amb totes les lectores.

– Assumim el potencial de les noves xarxes socials digitals al segle XXI, com a font d’informació instantània però també com a font de denúncia i crítica als poders. Per això fem un esforç per ser presents a les més hegemòniques: Twitter (@La_Directa) i Facebook (pàgina Setmanari Directa), però també a les alternatives: N-1 (setmanari_directa) i identi.ca (setmanari_directa).

–> Aquesta publicació intenta escriure amb un llenguatge no sexista i no androcèntric.
–> El setmanari DIRECTA no comparteix necessàriament les idees expressades als articles d’opinió

(més info)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s