Bocairent de pel·lícula


De totes i tots és sabut que Bocairent és un dels pobles més bonics de la nostra terra. Que conste que no ho dic per ser de Bocairent. Avui no tinc intenció de fer cap descripció del que més m’agrada. Avui vull remarcar un fet que els darrers temps està tenint prou rellevància.

Tenim un potencial turístic, entre altres coses, que anem “explotant” cada volta més . No penseu que ens mirem el melic sols nosaltres i ho diem perquè creiem que és així i punt. Des de fora del terme també ho pensen així. Una de les mostres més evidents és el cinema. Aquests darrers anys, Bocairent ha aparegut amb els seus carrers, amb el seu barri medieval, amb els seus camps, amb les seves casa i, fins i tot, amb els seus habitants. Desconec els motius dels directors i directores a elegir-ho per a la pel·lícula. Ara bè, de segur que ho fan per buscar algun lloc original i màgic. I perdoneu que ho diga un cardaor però:  Bekirent (com es deia a l’època islàmica) original i màgic és. No es pot oblidar, que de vegades ens canvien el nom del poble, o fins i tot, ens transpotren a altres països.

Podem comprovar-ho a pelis que han estat estrenades fa poc com : Un cuento chino de Sebastián Borensztein. En aquest cas, ens traslladem a Romania! De segur que coneixeu la barberia no?

Una altra prou recent, El Gran Vázquez d’Òscar Aibar. Ací es veu a Bocairent de fons mentre arriba el bus ( no hi ha so, no vos funciona mal l’ordinador).

Nacidas para sufrir, de Miguel Albaladejo és la que més revol, o de les que més, va crear. Extres i moltes escenes varen ser fetes al poble. Una gran experiència per a molts veïns i veïnes que participaren. Cal dir que també per als que no, perquè et passes la peli mirant si ix algun conegut o no.

No podem oblidar que s’ha rodat una pel·lícula exclusivament per a projectar-se al Centre d’Interpretació Turística, i amb 3D!

Trobem més pel·lícules com Celos de Vicente Aranda, al 1999, on crec que Bocairent era Toledo. Aquest darrers mesos ha tornat a ser plató. D’una banda apareixerà al projecte Arròs Movie, on participava el gran Pep Gimeno Botifarra. D’altra banda vam trobar una altra gravació de la nova pel·lícula de la directora italiana Anna di Francisca “Como estrellas fugaces”, on podem veure una foto del rodatge ( feta per ea5afh) .

De segur que me’n deixe alguna, o soles són aquestes. Esperem que aquestes intervencions en pel·lícules ens porte benefici al poble en un moment on hem de canviar la tradicional indústria tèxtil per una d’altra ben interessant: el turisme verd rural.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s