Noruega ens avisa?


Els fets del passat divendres a Noruega és una mostra clara, i macabra, que les ideologies d’extrema dreta comencen a tenir cada volta més calat en la societat pública europea. Una ideologia que insta a l’odi genera odi. Molts diran que no cal donar-li més importància més enllà de que siga un acte d’un boig. Bé, jo no ho crec. Els atacs del divendres són un símptoma preocupant i mostren que aquest assassí estava organitzat, i no anava per lliure com ell mateix diu. Els discursos d’extrema dreta van en contra de les democràcies justes i solidàries. Però, tot i això, tenen lloc als mitjans públics com en les darreres eleccions amb els spots de PXC, per exemple. No es pot permetre que tinguen tanta facilitat per difondre el seu discurs d’odi a les esferes públiques ( mitjans de comunicació, institucions, etc) . Cal denunciar i combatre aquestes postures, però no cal ajudar a treure vots ni que tinguen un espai als mitjans públics.

Cartell racista usat pel Partit del Progrés en les campanyes electorals

El fet de Noruega és un fet clar, fins ara, 92 morts produïts per la seva islamofòbia, anti-marxisme, per la seva afiliació a l’extrema-dreta. Però quants atacs hi ha per intolerància, per odi al nostre país? A l’any en tenim desenes: atacs a immigrants, pintades a centres socials o seus de partits polítics, boicot a actes, etc. Tots ells estan motivats pels mateixos motius que a Noruega: l’odi, intolerància, pensament únic, etc. No s’ha de mirar a un altre costat, s’ha d’actuar. Valen més les 92 vides llevades per aquest norueg que les vides del Guillem Agulló o Carlos Palomino?

Les informacions (1) sobre aquest atemptat, apunten que l’autor tenia relació amb més militants d’extrema-dreta d’arreu d’Europa. Una xarxa que compta amb representació a institucions públiques i que al darrere fomenten i practiquen la violència. A l’estat espanyol també en tendria relació, què van a fer les autoritats? Esperar o actuar? Portem anys denunciant la impunitat feixista que tenim als Països Catalans, sobretot al País Valencià. Alcaldes del PP com el de Badalona, ajuntaments com el de Silla amb membres d’ESP200, ajuntaments amb membres de PXC, no sols mostren que l’extrema-dreta està present també a casa, sinó que està creixent i cal combatre-la.

La lluita anti-feixista no és una lluita perquè no pensen com nosaltres. És una lluita per a que hi hagi diversitat d’opinions, diversitat de cultures, solidaritat, autèntica democràcia i no hi hagi cap imposició, pensament únic, persecució, etc. Per això, s’ha d’agafar aquestos atemptats a Oslo i Utøya, com una prova més que evident de que l’extrema-dreta i el seu odi, tenen cada volta més presència i repercussió en la societat europea.

____________________

+Sobre el que està passant

1. La policia noruega esta analitzant document de 1500 pagines on l’assassí de Noruega diu que té col.laboradors a Estat espanyol.Segons aquest document els atemptats són una senyal perque “germans” d’arreu d’Europa activin accions similars. El document parla de “germans” espanyols, francesos, alemanys i d’EEUU entre d’altres. Cita Gustavo de Arístegui, membre del Partit Popular, com referencia intelectual. ( font @albertmartnez)

2. Vos recomane aquestos articles que ha aparegut aquestos dies:

3.  Sis detinguts a #Oslo i dos contenidors amb productes químics. Potser l’assassí norueg esta més organitzat del que semblava. ( font @albertmartnez)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s