I què canviarà?

I què canviarà?


El divendres es feia públic que el President de la Generalitat Valenciana serà jutjat per un delicte de suborn impropi en el cas Gürtel. Tot i el judici, no canviarà molt la situació socio-política al País Valencià. El passat 22 de Maig, els resultats electorals recolzaren el model popular basat en les despeses exagerades en grans esdeveniments, retalls socials, persecució a la cultura i també de la corrupció. Camps és el reflex més alt de tot el model del PPCV. M’agradaria preguntar a totes i tots aquells què han votat al PP la seva opinió, els seus sentiments. Estaran satisfets, orgullosos d’haver votat un president que ens fa sentir-nos plens de ràbia i indignació? Camps pateix d’una malaltia crònica, una obsessió per fer la “Comunitat Valenciana” un puntal capdavanter, encara no ho ha fet en allò important, els ha portat aconseguir ser la primera institució estatal en tindre un president imputat per corrupció. Quin orgull! Quin xolgori!

Tot i que recolzaren el seu model no suposa que estiguen lliures de “pecat”. Si s’ha fet un ús erroni del seu lloc, cal pagar-ho: qui la fa la paga. No han de justificar la seva no-dimissió amb els resultat electoral. Si Camps haguera assassinat a algú, davant dels ulls de tots, i després tinguera els resultats actuals, vol dir que seria innocent? Cal més rigor i serietat alhora de justificar la no dimissió de Camps. Si no dimiteix és per la malaltia d’aferrar-se al poder i voler entrar en la història com millor president. Tristament per ell, entrarà per ser el primer en sentar-se a la banqueta per corrupció. El problema que planteja la no-dimissió Camps és important, al igual que la pèrdua de la dignitat i els valors de les nostres institucions. Però  crec que cal denunciar el factor de fons.

La corrupció està ben vista per la mentalitat de bona part la societat valenciana. L’altre dia un amic pegava en el clau: “si podem agafar una xarxa wifi gratuïtament, millor no? Doncs aplicau a tots els aspectes de la vida i entendràs el què passa”. Camps continua per la mentalitat de la “faràndula i del menfot”. Tothom diu que Camps ho ha fet mal, no per haver sigut un corrupte, sinó perquè l’han pillat. Cal preocupar-se més d’aquest tipus d’opinions. Tot val per a poder ser rics i tindre poder. Si no paguem impostos, millor; si no ens retenen el que toca a la Seguretat Social, millor;  si ens “oblidem” de pagar serveis públic, millor; si podem enganyar a qui siga per no fer el que cal, millor; si ens comprem un gps per detectar radars i anar a més de 120, millor; etc. Cal centrar-nos en educar a la societat en civisme, en ciutadania, en valors plenaments democràtics i ètics com calen. El model del PPCV i l’actual sistema no ho representen, ni molt menys. I aquest model provoca que  podem trobar-nos “Camps” a qualsevol àmbit  i posició ideològica. Camps podrà dimitir més tard o prompte, però què canviara això?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s