Mal periodisme

Mal periodisme


Estic absolutament fart de la premsa valenciana. Encara hem de donar les gràcies que encara ens queden mitjans de comunicació com calen: Vilaweb, L’Accent, l’Informatiu o AraMultimèdia. Que la manifestació de València del passat dissabte ( tot i ser una gran mobilització ) no haja tingut ressò més enllà dels mitjans de “casa”, no és una cosa que ens origine sorpresa. Tots sabem com funcionen i que es guien per modes periodístiques, per mirar quins són els titulars que els pot fer vendre més periòdics, etc. Fins i tot, que Las Provincias, que pareix més el DOGV que un mitjà de comunicació, titule la manifestació del passat dissabte centrant-se sols amb  ” Carod Rovira y Lluis Llach lideran el apoyo a TV3 en Valencia”, no provoca sorpresa tampoc. Tots sabem quina és la seva línia editorial i quina és la seva manera d’informar al seu mercat. Aleshores, es preguntareu, què et fa estar mosca amb bona part de la premsa valenciana?

D’una banda, l’enyorança que tenen mitjans com Las Provincias o el Levante-EMV, en recuperar la producció periodística de la “Batalla de València” de temps passats. Quin interès hi ha, alhora d’informar sobre els fets del dissabte, en comparar la convocatòria d’ACPV amb la feixista del GAV i CV? Tots sabem que la seva convocatòria es va fer per provocar i fer-li la vida impossible a ACPV, per fer-se ressò quan no són res, etc. Per què digueu-me, aquests feixistes que diuen defensar els interessos dels valencians, com la manifestació del dissabte “en defensa de lo valencià”, quin discurs tenen a banda de “lluitar contra el catalanisme”? El seu únic objectiu és boicotejar, agredir, provocar tot allò que es faja des del sector “catalanista”. En resum, veig un error informar conjuntament del què va passar el dissabte. Dona peu a la confusió, tant perquè dona la imatge de que hi ha un sector blaver fort com per la forma en que han tractat les dades d’assistència.

D’altra banda, em pareix molt reprobable l’actitud que està portant el Levante-EMV. He de dir, que per a mi havia estat un diari per a conèixer notícies del País Valencià que a altres mitjans no podia fer. Però des d’ara ja no ho és. En primer lloc, via Twitter m’he enterat que ha estat publicant columnes d’opinió de Santandreu ( què pot opinar aquest home? ), mencions diàries, anunciant la manifestació al seu portal web o, pel que em va dir, fent un publi-reportatge. Per què tanta publicitat a un acte feixista? Cal tenir en compte que, de segur, que tota aquesta publicitat haurà esta compensada econòmicament. Però, és ètic rebre ingressos per publicitar marxes feixistes? A què juguen, busquen que els blavers entren com consumidors del seu periòdic o què? De segur, que els meus diners no aniran a parar periòdics que fan publicitat feixista. D’altra banda, com ja he anunciat, pel tractament conjunt que ha fet del que havia passat dissabte. A la portada en paper estaven els titulars al mateix apartat, al seu web podem trobar galeries de fotos de les dos manifestacions ( tot i que pots fer el seguiment de veritat amb la convocada per ACPV i l’altra pareix que siga la galeria oficial de la manifestació), a la notícia en el seu web es vincula una notícia amb altra, el tractament de les dades també era poc rigoròs…

En definitiva, la premsa blavenciana ha fet un favor als feixistes donat-los més ressò del que realment tenen ( ja que la manifestació del dissabte de matí va ser un gran fracàs ) i han demostrat que el seu, és un periodisme poc ètic i prou reprovable.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s