Violència

Violència


Avui tinc la necessitat d’escriure però no tinc gaire clar quin va a ser l’objectiu de l’escrit. Segurament és perquè no estic inspirat. Però també, perquè tinc diversos temes a parlar i no sé per quin començar. L’actualitat no cessa i el meu cap rebentarà algun dia. Retallades socials mentre les ajudes multimilionàries als bancs no cessen; les properes eleccions de Maig; actualitat musical amb els nous himnes dels Antònia Font o Obrint Pas; estratègies polítiques per ocultar la realitat de tot allò que estan fent; incendis intencionats a la comarca; la manifestació del dissabte a València, etcètera. No obstant, crec que hi ha un tema que, especialment m’interessa parlar-ne.

Acte en record de Guillem Agulló i totes les víctimes de l'odi

El passat dilluns 11 d’abril es compliren 18 anys de l’assassinat del Guillem Agulló. El recordarem a diferents actes, tant a València com a la seva localitat, Burjassot. Des de que vaig conèixer la història de primera mà, he intentat seguir treballant per allò que Guillem volia. És indignant veure la quantitat de violència feixista que hi ha al nostre país i que les autoritats no fan res per acabar amb ella. Cert, ja ho hem comentat milers de voltes però no per això, anem a deixar de denunciar-ho. L’altre dia, un polític socialista, Jáuregui crec, va dir que al País Valencià era una terra políticament hostil i que es viva com a Euskal Herria. Bé, deixem les valoracions sobre qui, on i per què ha fet aquestes declaracions per centrar-nos al que vull. El País Valencià, com reflexa l’anterior intervenció, viu una situació política inestable i realment alarmant. No crec que siga com Euskal Herria, si fora igual hi hauria llistes il·legalitzades per no condemnar la violència, per incitar-la, per tenir en les seves llistes a assassins com els de Guillem Agulló, etc. Però no passa res, ací la violència feixista, racista, xenòfoba viatja per tot el país de manera impune i, el que és pitjor, amb l’ajuda de les institucions i dels seus mercenaris armats. Quants actes hi ha diàriament al nostre país per motius polítics, racials, religiosos  i queden tots ells impunes? Si creieu que exagere vos recomane que es pareu a llegir l’informe Raxen especial 2010, i mireu quants casos de violència feixista i xenòfoba hi ha al País Valencià en un sol any.

Ja n’hi ha prou. És igual de culpable qui provoca la violència, com aquells qui la deixen quedar-se impune. Crec que és un deure recordar dia a dia a Guillem perquè l’odi i la violència que acabaren amb ell, encara continuen avui en dia. Ja ho diuen els Orxata:

Ni oblidar ni perdonar els crims de Grau, Giuliani,
Grigoropoulos, Palomino, Agulló i tantes altres, és VIOLÈNCIA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s