Ens mereixem el que ens passa?


“Tenim el que ens mereixem”. Quantes vegades haurem escoltat aquesta frase quan els nostres governants cometen les seves habituals manifestacions? Crec que no ens mereixem tenir uns governants com els que tenim. Pot ser jo no pense com la majoria i siga una opinió “minoritària”.

A veure, de veritat, ens mereixem que ens tallen els nostres drets per informar-nos en la nostra llengua? Ens mereixem que ens tracten com si fórem deixalles cada vegada que es dirigeixen a nosaltres? Ens mereixem que l’educació de qualitat, pública i en valencià estiga posada en entredit? Ens mereixem que el sistema sanitari públic tinga cada volta més problemes? Ens mereixem que no hi haguen responsables per l’accident de metro del 3J que acabà amb la vida de 43 persones? Ens mereixem que les nostres escoles de música estiguen en perill per no tenir les subvencions necessàries? Ens mereixem tenir un govern que malbarata els nostres diners amb projectes que no ens beneficien a tots? Ens mereixem que les nostres famílies no tinguen ajudes per a atendre als dependents, als més majors o als més menuts (de 0 a 3 anys)? Ens mereixem que els joves visquem en una precarietat contínua i no tinguem esperances de futur a curt termini al nostre propi país? Ens mereixem que les dones estiguen sent discriminades per ser dones? Ens mereixem que la cultura siga cada volta més “un reducte folklòric”? Ens mereixem que les nostres serres pateisquen incendis per a construir línies d’Alta Tensió i fer grans construccions immobiliàries? Ens mereixem una situació laboral com la que tenim? Ens mereixem treballar fins als 67 anys? Ens mereixem que els nostres músics que canten en la nostra llengua no tinguen oportunitats per fer concerts? Ens mereixem una cultura de la faràndula i del menfotisme? Ens mereixem estar governants per corruptes?

De segur, alguns penseu que NO. Aleshores per què ens resignem? Per què no despertem d’aquest gran malson? Deixem-nos de lamentacions i no comencem a resignar-se, no podem fer-ho! Tenim molts motius per creure en un país més digne per a tothom. Deixem de ser pessimistes, deixem de ser dir frases típiques de perdedors i comencem a treballar per recuperar el nostre país, les nostres institucions, la nostra llengua, la nostra educació, el nostre futur, la nostra música, el nostre treball, les nostres serres, en definitiva: la nostra dignitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s